--- ITALIAN VERSION BELOW ---

 

Hi guys! Are you ready to prove your culinary skills? Do you want to learn some of the most known recipes of Italian culture?

 

This is the activity that suits you: Online Cooking Classes

 

As the first recipe, we will learn how to make… a Pizza!

 

When?

Wednesday, April 15th

3:00 PM we will make the dough

7:30 PM we will put the ingredients and bake

 

Where?

Instagram Live --> https://www.instagram.com/esnpadova

Livestream on Zoom, which is best to cook together, watch each other and talk!

https://unipd.zoom.us/j/139071117

Meeting ID: 139 071 117

 

What will you need?

Ingredients:

-Wheat Flour "00" type (all purpose) 1 kg

-Fresh yeast 25g

-Water 500 ml

-Salt 20 g

-Extra virgin olive oil 2 spoons

-Mozzarella 250/300 g

-Tomato sauce 400 g

-Basil/Origan (optional)

-Toppings (whatever you like, pineapple excluded  )

 

Utensils:

-Oven and baking pan

-Bowl

-Rolling pin (optional)

-a clean towel

 

We wait for you hungry!

 

For any question you can contact:

Giulio Cremonese: +39 348 786 4131

 

AEP ESN volunteers

 

--- ITALIAN VERSION ---

 

Ciao ragazzi!

Siete pronti per mettere in pratica le vostre abilità culinarie? Volete imparare alcune delle ricette italiane più famose? 

 

Bene questa è l'attività che fa per voi: ONLINE COOKING CLASS

 

Come prima ricetta prepareremo il piatto italiano per eccellenza: la PIZZA 

 

Quando?

Mercoledì 15 Aprile

Ore 15:00 (preparare l'impasto)

Ore 19:30 (farcire e infornare)

 

Dove?

In diretta Instagram --> https://www.instagram.com/esnpadova

 

In diretta su zoom al seguente link:

https://unipd.zoom.us/j/139071117

Meeting ID: 139 071 117

 

P.S: se volete cucinare consigliamo Zoom così possiamo seguirvi e potete interagire parlando avendo le mani in pasta!

 

Cosa serve?

 

Ingredienti:

- Farina di grano tenero "00" 1 kg

- Lievito fresco 25 g

- Acqua 500 ml

- Sale fino 20 g

- Olio extravergine d'oliva 2 cucchiai

- Mozzarella 250/300 g

- Salsa di pomodoro 400 g

- Basilico/origano (facoltativo)

- Ciò che volete per farcire (NO ANANAS )

 

Utensili:

- Un forno e una teglia 

- Una terrina

- Un matterello (facoltativo)

- Un canovaccio pulito

 

Per qualsiasi domanda potete contattare:

Giulio Cremonese +39 348 786 4131

 

Vi aspettiamo affamati!

 

AEP ESN volunteers

 

Date: 
15/04/2020 - 15:00 to 20:30
Address: 
Italy
  • Everyone is invited.