--- ITALIAN VERSION BELOW ---
Hi guys!
We know that we're going through very particular and hard times. Are you feeling bored locked down in your houses? Don't you have any idea about how to spend your time? Have you seen every single TV show available and even the ones that are not out yet? Perfect!
This is the activity that suits you: Online Cooking Classes!
After the big success with Pizza, you're ready for sure to prove yourselves with a masterpiece of italian traditional cuisine: La pasta fresca!
We are going to make not one, not two, but three kind of pasta fresca (fresh pasta): ravioli with a delicious filling, tagliatelle for the family sundays (or lockdown sundays) and strichetti, children's favourite.
WHEN?
Wednesday, April 29th at 4:00 PM
WHERE?
The link is in our Facebook Group:)
WHAT DO YOU NEED?
Ingredients (4 people):
- Wheat Flour "00" type 400 g
- 4 eggs
For ravioli filling:
- Spinaches (frozen or fresh, 250 g)
- Ricotta (125 g)
- Parmigiano cheese (50 g)
- Pepper, salt, nutmeg according to your taste!
- Whatever dressing you want for pasta!
Utensils:
- One big cutting board or wood table(a clean table is fine too)
- Fork and knife
- One or more trays or other plates where to put pasta
- Rolling pin (a bottle will do the job)
- A clean towel
If you have any question, contact us! We are waiting for you!
ESN Volunteers:)
--- ITALIAN VERSION ---
Ciao ragazzi!
Sappiamo che questo è un periodo particolare e difficile.
Vi sentite annoiati in quarantena chiusi in casa? Non avete più idea di come ingannare il tempo? Avete finito tutte le serie TV disponibili e anche quelle che dovranno uscire? Bene!
Questa è l'attività che fa per voi: ONLINE COOKING CLASS!
Dopo il successo della Pizza, siete sicuramente pronti per mettervi di nuovo alla prova con un caposaldo della tradizione culinaria italiana: LA PASTA FRESCA!
Faremo non una, non due, ma ben tre tipi di pasta: ravioli con un delizioso ripieno, tagliatelle per le domeniche in famiglia (o in quarantena!) e strichetti, i preferiti dai bambini
QUANDO?
Mercoledì 29 Aprile Ore 16:00
DOVE?
Troverai il link nel nostro gruppo Facebook
COSA SERVE?
Ingredienti (per 4 persone):
- Farina di grano tenero "00" 400 g
- 4 uova
Per il ripieno dei ravioli:
- Spinaci (freschi o surgelati, 250 g)
- Ricotta (125 g)
- Parmigiano (50 g)
- Pepe, sale e noce moscata a piacere
- Ciò che volete per condire la pasta!
Utensili:
- Un tagliere grande o un ripiano di legno (va bene un tavolo pulito)
- Forchetta e coltello
- Uno o più vassoi, piatti da portata o teglie
- Un matterello (potete anche usare una bottiglia!)
- Un canovaccio pulito
Per qualsiasi domanda potete contattarci!
Vi aspettiamo affamati!
ESN Volunteers :)
- Everyone is invited.
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