--- ITALIAN VERSION BELOW ---
Dear Erasmus,
Are you ready for a new online cooking class?
The situation is improving and summer is coming! We thought, therefore, to offer you a typical product of the Italian tradition, loved by young and old: THE ITALIAN ICE CREAM!
We will get to know some typical characteristics of a real Italian artisan ice cream, and we will tell you some interesting anecdotes regarding this product. After having told you some stories about ice cream, we are going to test ourselves!
We are going to produce 3 flavors together: chocolate, cheesecake and a fruit flavor. You can choose your favourite flavor between: Lemon, strawberry or raspberry
WHEN?
Thursday 21 May, 3:00 pm
WHERE?
Live on our Facebook Group
WHAT DO YOU NEED?
Ingredients for 3 flavors (portions for 2-3 people):
- 350 g of sugar
- 500 g of whole milk
- 250 g of water (tap water is fine!)
- 1 medium egg
- 50 g of philadelphia (better if it's not light!)
- 25 g of bitter cocoa powder
In addition to these ingredients,
for those who want to make lemon: 3 lemons
for those who want to make strawberry: 250 g of strawberries
for those who want to make raspberry: 250 g of raspberries
- 2 kg of ice cubes: You can buy the ice already made or you can do it on yourself! You can freeze 2 liters of water. We recommend to use ice bags (you can buy it in shops like carrefour or tigotà or similar), but you can also fill halfway shot-size glasses and freeze it (keep filling glasses until you get 2 kg of cubes)
We recommend to make the ice the day before the online class.
- 1 kg of coarse salt
Tools:
- Large freezer bags for freezing food
- Plastic / glass jars to store ice cream
- A table
- Weight scale
- Ladle
- Large bowls to prepare the mixture
- Small saucepan to heat the water / milk
- Electric whisk
- Cutting board, knife and fork
- Minipimer/mixer
For any questions you can contact us!
We look forward to seeing you!
ESN Volunteers
--- ITALIAN VERSION ---
Care erasmine, cari erasmini!
Siete pronti ad una nuova online cooking class?
La situazione sta migliorando, e sta arrivando l’estate! Abbiamo pensato, quindi, di proporvi un tipico prodotto della tradizione italiana, amato da grandi e piccini: IL GELATO!
Andremo a conoscere alcune caratteristiche tipiche di un vero gelato artigianale italiano, e vi racconteremo alcuni aneddoti interessanti riguardanti questo prodotto. Dopo avervi raccontato qualche storia sul gelato, andremo a metterci alla prova!
Andremo a produrre insieme 3 gusti: Cioccolato, cheesecake e un gusto alla frutta. Potrete scegliere un gusto alla frutta tra i seguenti: Limone, fragola o lampone
QUANDO?
Giovedì 21 Maggio 2020, Ore 15:00
DOVE?
Puoi trovare il link sul nostro gruppo Facebook
COSA SERVE?
Ingredienti per 3 gusti (porzioni per 2-3 persone):
- 350 g di zucchero
- 500 g di latte intero
- 250 g di Acqua (va bene quella del rubinetto!)
- 1 uovo medio
- 50 g di philadelphia (meglio se non è light!)
- 25 g di cacao amaro in polvere
Oltre a questi ingredienti,
per chi vuole fare limone: 3 limoni
per chi vuole fare fragola: 250 g di fragole
per chi vuole fare Lampone: 250 g di lamponi
- 2 kg di ghiaccio A CUBETTI:Puoi comprarli già fatti oppure farli tu! In questo caso, congela 2 litri di acqua. Raccomanderei sacchetti ghiaccio (puoi comprarli nei supermercati come carrefour o tigotà o simili) , oppure riempi fino a metà i bicchieri da shot e ghiacciali fino ad ottenere 2 kg di cubetti ;) Raccomandiamo di fare i 2 kg di ghiaccio nei giorni precedenti, cosicché siano pronti per l'online cooking class :)
- 1 Kg di Sale grosso
Utensili:
- Sacchetti da freezer grandi per congelare alimenti
- Barattoli di plastica/vetro per conservare il gelato
- Un tavolo
- Bilancia
- Mestolo
- Ciotole grandi per preparare la miscela
- Pentolino per scaldare l’acqua/latte
- Frusta elettrica
-Tagliere, coltello e forchetta
-Frullatore a immersione/Frullatore
Per qualsiasi domanda potete contattarci, vi aspettiamo!
I volontari ESN
- Everyone is invited.
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